Tüp bebek tedavisinde de çeşitli yan etkiler bulunmaktadır. Ancak bu yan etkiler, kalıcı ya da uzun vadede devam eden ciddi yan etkiler değildir. Tüp bebek tedavisinde en fazla karşılaşılan yan etkiler aşağıda belirtilmiştir.
Tüp bebek tedavisindeki en sık rastlanan durumdur. Bu durum; kadına yumurtlama adına verilen haplar ve iğnelere karşı kadında fazla miktarda yumurta ve kist oluşmasıdır. OHSS olayı danger faktörleri ise şunlardır;
Embriyo transferi sonrası dönem, tedavi sürecinin belki de en kritik aşamasıdır. Transferin başarılı olması ve gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için, transfer sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır.
Giysiler, yatak takımları ve havlular yüksek sıcaklıkta yıkanmalı ve iyice temizlenmelidir. Bu önlemler, uyuz akarlarının hayatta kalmasını engeller ve yeniden enfeksiyon riskini azaltır. Erken teşhis ve tedavi, uyuz hastalığının neden olduğu rahatsızlığı en aza indirmek ve bulaşmasını önlemek için kritiktir.
Tüp bebek tedavilerinde embriyolara uygulanan genetik tarama yöntemleri ile hem sayısal kromozom bozuklukları hem de kromozomlardaki belirli bazı yapısal değişiklikler incelenebilmektedir.
Yumurta toplama işlemine bağlı olarak enfeksiyon gelişebilir. Ancak oldukça nadir karşılaşılan durumlardır. Enfeksiyon gelişmemesi adına tedaviden önce ya da enfeksiyon geliştikten sonra ilaç tedavisine başlanabilir.
Stres seviyelerini azaltabilir, rahatlamayı sağlayabilir ve duygusal iyilik halini artırabilir, bunların hepsi daha olumlu bir tüp bebek deneyimi yaşamada rol oynayabilir.
Bu sayede daha iyi kalitede embriyolar oluşturulabilmektedir. Teknolojinin Türkiye de yeni yaygınlık kazanması nedeniyle her merkezde kullanımı söz konusu değildir.
Aynı evde yaşayan tüm bireylerin uyuz belirtilerine karşı dikkatli olması ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya uyması gereklidir. Enfekte kişiyle yakın temasın mümkün olduğunca sınırlandırılması, kişisel eşyaların ayrılması ve düzenli temizlik yapılması, bulaşma riskini azaltır. Ayrıca, aynı evde yaşayan herkesin uyuz tedavisine tabi tutulması önerilir.
-Kemoterapi tedavi süreci bazı hastalarda, evde, ağızdan hap şeklinde alınacak ilaçlarla da yapılabilir. Bu ilaçların nasıl kullanılacağı ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olmak ve more here soru işareti oluşabilecek durumlarda mutlaka doktora başvurmak gereklidir.
Yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, Haberturk.com’da yayınlanan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bu durumu engellemek için yasal sınırlamalar getirilmiştir. Anne adayının 35 yaşından küçük olması ve ilk iki tüp bebek tedavisi olması durumunda yalnızca bir embriyo transferine source izin verilmektedir. Bu sayede çoğul gebelik riski ortadan kalkmaktadır. Bununla beraber çeşitli durumlarda daha fazla embriyo transferine izin verilmekte ancak bu sayı en fazla two olmaktadır.
Ankara'da bulunan önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
Kemoterapi tedavisi gören hastaların beslenmeleri de belli bir düzende olmalıdır. Kilo kontrolüne dikkat etmek, kalori dengesini iyi kurmak ve vüReduce dokularının yıkımını engelleyecek kadar proteinden zengin beslenmek gerekir.
Comments on “The smart Trick of Tüp Bebek Tedavisinde Başarısızlık Sonrası Psikolojik Destek Alınmalı mı? That No One is Discussing”